Eerste hulp voor creatieve freelancers

Eerste Hulp voor Creatieve Freelancers

Een tractatie aan mezelf; het jaar is goed ingezet! Thuis, knus in de zetel, gewapend met de iPad. Zo heb ik de cursus Be Free, Lance gedurende vier weken gevolgd. Resultaat: een kop vol nieuwe inzichten, bruisend van energie en goesting! Daar wil ik jullie niet van weerhouden.

Bre & Jen

Al geruime tijd ben ik trouwe bezoeker van de webstek van Breanna Rose. Daar deelt zij haar enthousiasme voor het grafische vak met het wijde web. Daarnaast is zij ontwerpster achter designstudio Rowan Made. Intussen heeft ze een serieuze aanhang en dat heeft haar gemotiveerd krachten te bundelen met freelancer Jen Serafini. Samen hebben ze de online cursus Be Free, Lance op poten gezet, waar ze hun kennis en ervaring delen met anderen. Als deelnemer word je meegenomen in de wereld van freelancing, met nadruk op zaken doen in de creatieve sector. De cursus wordt in het Engels gegeven, gezien de Amerikaanse roots van het duo. Hierdoor moeten wij, Europeanen, de wettelijke bepalingen zelf uitpluizen in eigen land. Maar de overige onderwerpen zijn universeel en maken de cursus meer dan de moeite waard!

De inhoud

De cursus is opgedeeld in drie modules, gespreid over vier weken. Elke week opent een nieuwe module, de vierde week is voorbehouden voor revisie en discussie met Bre, Jen en de andere deelnemers. Een moment om alle vragen uit je systeem te krijgen dus!

Module 1 start rustig, door een blik te werpen op jezelf. Rustig, maar ook een beetje confronterend. (Ik spreek uit ervaring, maar het was het waard!) Deze week omvat het vooropstellen van je professionele doelstellingen, je sterktes bepalen en je niche afbakenen. Bij elk van deze onderdelen wordt je stap voor stap begeleid, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat jij als freelancer wil verwezenlijken.
Module 2 is informatiever. Hier komt de praktische kant aan bod: de bedrijfsopstelling en financiën, jezelf presenteren en klanten vinden.
In module 3 komen tot slot prijszetting, bedrijfspraktijken, klantenbeheer en life-work balans aan bod. Daarnaast krijg je nog een uitgebreide lijst met werkinstrumenten om je zaak vlotjes te doen draaien.

Zelfs na drie jaar mijn grafisch bedrijfje runnen, doet het nog deugd af te stemmen met gelijkgezinde zielen. Allen zitten we met dezelfde vragen en obstakels. Het geeft energie om je vragen kwijt te kunnen en deel uit te maken van de Be Free, Lance-gemeenschap. Een gemeenschap waar je ook na afloop van de cursus deel van blijft via een private Facebook-groep.

Ongeacht jouw creatieve sector, ongeacht of je kersverse starter bent of al-wat-ervaren, deze cursus is een absolute aanrader! Niet enkel informatief, je ontdekt er ook jezelf en weet na vier weken goed wat je kan én wil van je freelance carrière. En om in de stijl van Bre en Jen af te sluiten: Go Be Free, Lance!

Pinterest share Follow