Branding / Jacob's Creek

Ik hou van alles wat met Australië te maken heeft sinds ik er een jaar rondgereisd heb. Ook van hun wijnen. Sindsdien is Jacob's Creek de vaste ster bij onze maaltijden. Een vleugje nostalgie én een handige schroefdop.

Vorig jaar onderging het wijnmerk een rebranding. De opvallendste vernieuwing is het logo: aantrekkelijk en modern, zonder de geschiedenis van het merk uit het oog te verliezen. Nu staat het logo doorheen het ganse gamma ook telkens op dezelfde plaats: centraal bovenaan het label, in een uitgesneden boog. Zo is het merk onmiddellijk herkenbaar in de rekken.

De reden dat dit logo mij zo boeit is omdat het beladen is met betekenis. Voor de aandachtige kijker zijn er namelijk niet één, niet twee, maar drie afzonderlijke elementen te bespeuren in het icoon. Elk element vertelt een stukje van de geschiedenis van Jacob's Creek. Dat vraagt om een ontleding:

1. Twee wijnbladeren: staan symbool voor de wijngaard die oprichter Johann Gramp in 1847 langs de oevers van Jacob's Creek geplant heeft.

2. De beek: de Jacob's Creek die door de wijnbladeren heen stroomt.

3. Het wijnglas: dat symbolisch gevuld wordt door de beek.

De letters werden ook lichtjes bijgewerkt: alle letters zijn nu even hoog. Ook dit draagt bij tot een meer hedendaags imago, zonder de link met het oude logo te verliezen.
Tot slot werd de tekst 'since 1847' toegevoegd: een feit waar ze terecht trots op zijn!

Het resultaat is een verfrissend logo dat uniek is voor dit wijnmerk en zijn verhaal. Een prachtig staaltje vormgeving om de geschiedenis van de firma zo te omvatten in één icoon.
Meer lezen over de rebranding? Dat kan hier.

Pinterest share Follow