Branding Narrato

Branding / Narrato

Herinner je je het moodboard van maart nog? Over orde en dynamiek. Over soberheid en felle kleuren. Over een interieurarchitect met een hart voor retail.
Intussen zit het branding en design proces erop. Spijtig, want ik heb er weer enorm van genoten! Verschillende maanden van onderzoek, ontwerp en een nauwe samenwerking met de klant hebben zijn vruchten afgeworpen!

Na het moodboard begon het boeiende traject om tot de firmanaam te komen. Daarvoor werd de opzet van de firma onder de loep genomen: retailers wegwijs maken in de wereld van winkelervaringen. Zo kwamen we tot de conclusie dat storytelling of verhalen vertellen de kapstok was waarrond we zouden werken. Uiteindelijk werd de naam Narrato, afgeleid van het Engelse narrator of verteller. Een opvallende én memorable naam, waarvan de URL ook nog eens beschikbaar was. Een winnaar dus!
De slogan telling your story verklaart en versterkt de naam, zonder teveel te zeggen.

Over naar de tekentafel om het logo vorm te geven. Als je als ontwerper de kans krijgt om je volledig onder te dompelen in de sector, de firma en de producten/diensten van je klant, dan vloeit het ontwerp bijna uit je potlood. Met de verworven inzichten en inspiratie, krijg je een duidelijk beeld welke richting je wil uitgaan met de klant. Zo was het ook bij Narrato. Een opvallend logo, met een hoog fun-gehalte. Maar ook een serieus logo dat toont dat deze professional weet waarover ze spreekt. Tegenstrijdig? Helemaal niet. Het logo van Narrato toont een kindje, dat volledig wegdroomt (speels) terwijl het luistert naar een verhaal. Hét verhaal. Het verhaal dat Narrato helpt te vertellen. Het professionalisme spreekt door krachtige letters en de blauwe kleur.

Door de kracht dat dit logo uitstraalt, werd gekozen om de huisstijl sober te houden en het logo de boodschap te laten dragen. Het visitekaartje werd dubbelzijdig bedrukt, met één blauwe zijde met enkel het logo in glanslak. Het resultaat is een prachtig en opvallende eye-catcher!

Nieuwsgierig naar wat deze retail professional in petto heeft?
Volg haar op de voet op www.narrato.be

Pinterest share Follow